Fietsverzekering afsluiten in Waregem

 

Wilt u een fietsverzekering afsluiten bij een professioneel zakenkantoor uit Waregem? Dan zit u goed bij Zakenkantoor Vereecke. De laatste jaren heeft de zachte mobiliteit zich heruitgevonden en zijn elektrische fietsen, koersfietsen, mountainbikes, volledig uitgeruste bakfietsen en andere voortbewegingstoestellen allemaal terug te vinden op onze wegen, fietspaden en toeristische ontdekkingscircuits. Daarnaast gaan ook heel wat pendelende werkmensen voor de combinatie trein-fiets. Of u nu de fiets neemt om naar het werk te gaan, voor een uitstap met uw gezin of voor lange ritten met vrienden; een uitgebreide bescherming kan heel nuttig zijn. Daarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor onder andere uw elektrische fiets bij ons kantoor in Waregem.

 

Mijn aansprakelijkheid verzekeren

Een fietsverzekering afsluiten en uw aansprakelijkheid verzekeren bij ons in Waregem

Veroorzaakt uw zoon of dochter een verkeersongeval met de fiets en is hij of zij in fout? Als u bij ons kantoor in Waregem een fietsverzekering afsluit, hoeft u zich hier geen al te grote zorgen over te maken. Ook als u in Waregem met uw hond aan de leiband wandelt, maar deze toch een fietser op een elektrische fiets ten val brengt, kunt u rekenen op uw verzekering. Uw familiale verzekering, ook 'BA-privéleven' genoemd, komt dan tussen. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel heel nuttig. Want een ongeluk is snel gebeurd en de financiële gevolgen kunnen zwaar zijn.

Wat dekt de familiale verzekering?

De familiale verzekering dekt uw burgerlijke aansprakelijkheid voor lichamelijke schade en materiële schade veroorzaakt aan derden. De meeste verzekeraars dekken onder meer feiten veroorzaakt door:

·         Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen;

·         Huisdieren.

Als u een elektrische fiets heeft die 25 kilometer per uur kan halen zonder te trappen (op basis van mechanische kracht), dan wordt die beschouwd als een bromfiets en heeft u dus een verplichte verzekering BA-Auto nodig.

Fiets verzekeren

De omniumverzekering is een aanvullende verzekering bij de verplichte BA-verzekering. Ze dekt de materiële schade aan uw eigen fiets na een val, botsing, daad van vandalisme of diefstal. Het is dus een goed idee om bij ons in Waregem een fietsverzekering af te sluiten.

Fietser verzekeren

U verliest de controle over uw fiets, valt en raakt gewond? U heeft lichamelijke schade opgelopen bij een ongeval met een derde en u bent aansprakelijk? Dit zijn allemaal situaties die zich kunnen voordoen en die niet onder de verzekering BA-Familiale of BA-Auto vallen.

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden specifieke oplossingen aan voor fietsers, inclusief een vergoeding:

  • Voor medische kosten die u moet dragen;
  • In geval van blijvende invaliditeit;
  • In geval van overlijden.

Bent u geïnteresseerd in zo’n dekking? Contacteer gerust ons zakenkantoor in Waregem voor een offerte voor een fietsverzekering of een verzekering voor een elektrische fiets.

Bijstandsverzekering

Een gebroken ketting op enkele kilometers van huis, een lekke band en geen reservemateriaal op zak. Dit kan ook u overkomen en in zulke situaties is bijstandsservice meer dan welkom! Als u bij ons in Waregem een fietsverzekering of bijstandsverzekering afsluit, zijn de herstelling, de repatriëring naar huis en een vervangfiets gedekt.

Rechtsbijstand

Waarom is het verstandig om bij ons kantoor in Waregem naast een fietsverzekering of een verzekering voor een elektrische fiets ook een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten?

We nemen het voorbeeld van een verkeersongeval. Wie is aansprakelijk op het moment van de vaststelling? Hoe moet de schade worden ingeschat? Wat als er een proces-verbaal wordt opgesteld? Wat moet er gebeuren als de derde geen aansprakelijkheidsverzekering heeft? Wat moet u doen als, op basis van het aanrijdingsformulier, de verzekeraars BA van de twee partijen niet tot dezelfde conclusies komen? Of als het bedrag van de toegekende vergoeding u onjuist lijkt, of u zelfs een vergoeding wordt geweigerd? Als u dit wil betwisten, is er dan een specialist die u kan helpen?

De rechtsbijstandverzekering is dan nuttig. Hiermee kunt u uw rechten bepalen en ze zo nodig verdedigen voor de rechter als u en de derde niet tot een akkoord komen.

Wat is gedekt in de rechtsbijstandverzekering?

Concreet bieden de meeste verzekeraars:

  • Hulp van specialisten om uw rechten te verdedigen en u te helpen om een vergoeding te krijgen voor de schade aan uw fiets of aan uzelf in het kader van een ongeval;
  • Vergoeding van honoraria (advocaten, experts) en de kosten van een eventuele rechtszaak;
  • Tussenkomst als de aansprakelijke en geïdentificeerde derde u niet kan vergoeden (wegens zijn insolventie);
  • Dekking bij een geschil met een vakman (hersteller, verkoper enz.);
  • Voorschot op schadevergoeding.

Controleer zeker of het nodig is om een ​​aparte rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor claims met betrekking tot je fiets, e-bike of speedpedelec. Waarschijnlijk kunt u hiervan genieten in het kader van uw privéleven (met een BA-Familiale) of dankzij een BA gekoppeld aan een ander vervoermiddel (bijvoorbeeld BA-Auto).

Contacteer ons deskundige zakenkantoor

Als u in Waregem of omgeving woont en regelmatige met uw fiets rondrijdt, is het een goed idee om een fietsverzekering af te sluiten. Hiervoor contacteert u het best ons deskundige zakenkantoor. Heeft u specifieke vragen over een verzekering voor een elektrische fiets in Waregem? U bereikt ons door het contactformulier in te vullen, door te bellen naar 056 60 31 76 of door een e-mail te sturen naar info@zakenkantoorvereecke.be.